Gode opplevelser for både praktikant og praksisstudenter

Anne og Hedvig forteller om hvordan det har vært å jobbe hos oss.

Bilde av Anne Nordeng (t.v) og Hedvig Røhne (t.h.).
Anne Nordeng (t.v.) og Hedvig Røhne (t.h.).

Denne måneden har vi hatt to praksisstudenter og en praktikant hos oss.

Hedvig Røhne skal studere ved UiO til våren og har vært praktikant på en av pasientskadeavdelingene våre. Anne Nordeng og Ragnhild Eidissen studerer begge ved UiT. De har jobbet med helserett og pasientskadeerstatning.

Vi har snakket med Hedvig og Anne om hvordan det har vært hos oss.

– Vi har blitt godt tatt imot

– Jeg ble tatt godt imot. Det er alltid noen å ta en kaffe med om du trenger en pause eller å diskutere en sak, sier Hedvig.

Anne er enig.

– Alle har vært veldig imøtekommende. Det er alltid lov å spørre, og alle er veldig interesserte i å dele kunnskapen sin videre, sier hun.

Videre trekker hun frem lunsjpausen.

– Det har nesten vært dragkamp i lunsjen mellom ulike kollegaer som ville spise med meg.

Ukjent fagfelt for begge

Anne har jobbet med førerkortsaker under praksisperioden. Denne typen saker kan handle om at klageren ikke får innvilget dispensasjon for å kunne kjøre bil, er uenig i dispensasjonsvilkårene eller lengden på dispensasjonsperioden.

– Det jeg har lært mest av disse, er de strenge EU-direktivene, og om samarbeidet mellom jurister og leger, forteller hun.

Anne trekker også frem klarspråk som noe hun har lært mye om. Hun mener det er viktig å tenke klarspråk, og å roe ned juspråket.

Les om hvordan vi prioriterer klarspråk.

Hedvig har jobbet med ansvarssaker og fått en innføring i utmåling. I tillegg har hun hatt møte med en medisinsk sakkyndig under en sak hun jobbet med.

– Jeg hadde litt kjennskap til pasientskadesaker fra tidligere, da jeg har sittet i redaksjonsråd for pasientskader som domsanalytiker. Der leste jeg en del vedtak, men jeg hadde ingen kunnskap om prosessen før vedtaket, forteller hun.

Les om hvordan det er å være helsefaglig sakkyndig hos oss.

De to hadde en ulik inngang til stillingene.

– Jeg hørte første gangen om denne jobben da jeg skrev en artikkel til nettstedet mitt, Juridikum. Der snakket vi om praktikantordningen, og jeg syntes det virket spennende, sier Hedvig.

Anne hadde aldri hørt om Nasjonalt klageorgan for helsetjenesten før hun skulle ha praksis, men syntes det virket som et fint praksissted.

– Det er godt å ha rutiner

Overgangen fra studielivet til arbeidslivet har gått fint for begge.

– Det deiligste har vært å være ferdig med arbeidet når jeg drar hjem fra jobb, og ikke ta det med seg hjem, sier Hedvig.

– Rutiner har vært veldig fint. Du kommer på jobb og føler virkelig at du gjør noe, i motsetning til selvstudie der du kan sitte en hel dag uten å føle at du har fått til noe, forteller Anne.

Selv om begge forteller at de har hatt gode opplevelser hos oss, er de ikke sikre på hva fremtiden vil bringe.

– Jeg har fått et godt inntrykk av arbeidsmulighetene i offentlig sektor, men aner ikke hva jeg vil gjøre etter studiene, forteller Hedvig.

Kunne du tenke deg en praksisplass hos oss?

Jusstudenter på fjerde eller femte året kan søke som praktikant hos oss. Vi samarbeider også med UiT, der studenter som går rettsvitenskap kan søke praksisplass i syvende semester.

Du kan også søke til kommunikasjonsavdelingen vår gjennom faget praktisk informasjonsarbeid ved Universitetet i Bergen.

Les mer om praktikant- og praksisplassene våre.

Publisert / Endret
Personvernerklæring Tilgjengelighetserklæring